Make an informed career choice         

 
Questionnaires: Discovering abilities
 

1. You are asked to talk about a time when you prioritized the elements of a complicated project. The interviewer wants to know more about your

A. Goal setting skills
B. Creativity
C. Leadership skills
D. Communication skills
E. Problem solving skills

2 You are asked to talk about a time where you completed a task by doing more than what was required in your job. The interviewer wants to know more about your

A. Creativity
B. Communication skills
C. Initiative
D. Organizational skills
E. Leadership skills

3. You are asked to talk about a technique you discovered that has helped you with your job. The interviewer wants to know more about your

A. Motivation
B. Persuasion skills
C. Decision making skills
D. Initiative
E. Intelligence

4. You are asked to talk about a project that involved a lot of detail. The interviewer wants to know more about your

A. Problem solving skills
B. Communication skills
C. Leadership skills
D. Persuasion skills
E. Multi-tasking skills

5 You are asked to talk about your hobbies. The interviewer wants to know more about your

A. Creativity
B. Initiative
C. Integrity
D. Motivation
E. Intelligence





6. You are asked to talk about a time when you dealt with a situation without having all the necessary information. The interviewer wants to know more about your

A. Creativity skills
B. Persuasion skills
C. Decision making skills
D. Organizational skills
E. Multi-tasking skills

7. You are asked to talk about a situation when you were faced with competing priorities. The interviewer wants to know more about your

A. Communication skills
B. Decision making skills
C. Leadership skills
D. Persuasion skills
E. Multi-tasking skills

8. You are asked if you consider yourself successful. The interviewer wants to know more about your

A. Creativity
B. Self-confidence
C. Persuasion skills
D. Education
E. Motivation

9. You are asked to talk about a time when you were put in charge of forming a team at work. The interviewer wants to know more about your

A. Problem solving skills
B. Creativity
C. Management skills
D. Persuasion skills
E. Initiative

10 You are asked to talk about some of the tougher challenges that you faced in a previous job. The interviewer wants to know more about your

A. Persuasion skills
B. Perseverance
C. Integrity
D. Loyalty
E. Organizational skills

Answers

1.A 2.C 3.D 4.E 5.A
6.C 7.E 8.B 9.C 10.B





 
 
     
     

CareerTest.net 2015

 

 

Home | Sitemap | Privacy